Köpvillkor och frakt

Orderbekräftelse

När beställningen är gjord i webbutiken skickas automatiskt en orderbekräftelse till er via e-post, som en bekräftelse på att ordern har kommit fram till oss.

Leverans

Beställningen skickas till en servicepoint nära kundens leveransadress, där hämtas varan/varorna ut av kunden efter mottagen avisering till mobilnummer eller via brevavi.

Skulle ni inte hämta ut paketet inom tiden skickas det automatiskt tillbaka. Det skickas även en faktura med fraktkostnaden + 99 kr till kunden för att täcka våra administrationskostnader.

Obetalda fakturor skickas vidare till inkasso. Kunden ansvarar själv för att fylla i rätt adress och betalningsmetod vid beställningen. 

Leveranstid

Leverans av varor som finns i lager sker i regel inom ett par dagar. Ca 10% av våra ordrar skickas inom 24 timmar, 50% inom 2-4 dagar, 30% inom 1 vecka och 10% inom två veckor. Det är oftast måttbeställda produkter som tar längre tid så de tillverkas på beställning.  

Under högsäsong (jultid/sommartid) kan leveranstiden bli något längre. Under december månad 2019 så har vi längre leveranstider på grund av högt tryck och efterfrågan, det är upp till ca 2-3 veckors leveranstid. Fixline tar emot och levererar alla beställningar i den ordning de kommer in till Fixline. Återbetalning av betald order sker inom 30 dagar. 

Returer

Kontakta alltid oss innan för att bekräfta en retur.

Du har 14 dagars ångerrätt från den dag du hämtar ut/tar emot din beställning. Varan får då ej ha varit använd och måste returneras i oskadat skick. Förpackningen måste vara hel och ren, annars görs ett avdrag på 30% av priset. Om original kartong medföljer varan får den ej tejpas på vid retur utan skall slås in i papper eller liknande. Bytesrätt och returrätt gäller ej på måttanpassade specialbeställningar, endast på produkter som har standardmått. Vid byte av varor betalar kunden själv returkostnaden. Vill kunden reklamera en vara skall Fixline kontaktas innan retur sker. Vid byte gäller de priser som angavs vid det datum som ordern gjordes. Kom ihåg att det är du som kund som ansvarar för returen fram till att vi har mottagit och registrerat den, så spara alltid ditt inlämningskvitto. 

Transportskador

Vid eventuell transportskada ska anmälan göras till transportbolaget eller Fixline AB inom 7 kalenderdagar från mottagande av leveransen. Det gäller både vid emballageskador och dålda skador.

Garanti

Vi lämnar 2 års produktgaranti. För vissa varor gäller längre garantitid, se respektive produkt. Garantin avser ersättningsprodukt eller av oss sanktionerad reparation under förutsättning att monterings- och skötselinstruktioner följts. Fakturan gäller som garantisedel. I övrigt tillämpas konsumentköplagen.

Priser

Samtliga priser är angivna i svenska kronor (SEK) och inklusive moms, för närvarande 25%. Det tillkommer frakt på samtliga köp. Priserna gäller tillsvidare med reservation för ändrade leverantörspriser, eventuella momshöjningar och andra faktorer utanför vår kontroll som kan påverka priset. Även sortimentet kan ändras. Vi reserverar oss för eventuella fel på webbsidan. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga färg och utseende. Alla varor förblir Fixlines egendom till dess att full betalning erlagts.

Försäljning till minderåriga

Vi ingår ej avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.